Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /var/www/mortilmor.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /var/www/mortilmor.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862
Hvornår er et godt tidspunkt? – Mor til mor
Hvorfor rejse?
maj 2, 2019
Karriere eller hjemmegående?
juni 13, 2019

Hvornår er et godt tidspunkt?

Hvornår er et godt tidspunkt at rejse? Et nærliggende spørgsmål, som er let at besvare:

Nu.

Man kan vende og dreje det på hundrede måder og der er fordele og ulemper ved det hele.

Ja – der er sikkert travlt på arbejdet lige nu, men det er der med stor sandsynlighed også om et par år.

Ja – børnene er måske for små til at ”få noget ud af det” – Det er muligt, at en tumling ikke vil kunne huske besøget på Angkor Wat, men jeg tror på, at tiden og nærværet med mor og far vil lagre sig dybt i barnet og præge dets udvikling.

Ja. Det er besværligt at rejse med små børn. At rejse kræver mere end at sidde hjemme. Til gengæld er energien en hel anden, når man er ude og man bestemmer selv farten, så der vil højest sandsynligt være en anden ro.

Måske er det vigtigste bare at komme afsted, hvis det er noget man drømmer om. Så er det knap så vigtigt hvornår. Man risikerer, at det aldrig bliver til noget fordi man venter på et perfekt tidspunkt, som aldrig kommer. Det kan selvfølgelig være godt at tænke igennem hvilken rejse man ønsker sig. At cykle tværs igennem Sydamerika eller bestige bjerge i Nepal er ikke det mest oplagte med små børn. Men er det det du vil, så finder du nok en vej. Rejsen bliver selvfølgelig forskellig alt efter hvor gamle ens børn er og det kan være at man med mindre børn vælger at tilpasse rejsen lidt. Det er i høj grad et spørgsmål om temperament. Når man først er afsted, finder man, efterhånden som man gør sig nogle erfaringer, en rytme og en form der passer familien. Min overbevisning er, at man kan rejse med børn i alle aldre og få fantastiske oplevelser ud af det! Mine piger var 4 og 7 år ved afrejse. Den yngste brugte stadig ble om natten. Den anden gik i skole og skulle hjemmeundervises. At vi rejste på netop det tidspunkt, var helt tilfældigt. Vi rejste, da trangen meldte sig og tænkte ikke videre over timingen. Mon ikke der altid vil være både fordele og ulemper, når man træffer nye valg? Kort inden afgang fik jeg f.eks. tilbudt et job, som jeg virkelig gerne ville have. Var vi blevet hjemme, ville jeg have haft det job nu. Tja, ærgerligt, men jeg fortryder ikke et splitsekund! Rejsen har været et friskt pust for vores tanker, holdninger, vaner, værdier og drømme – og efter sådan en gang gennemtræk ser man pludselig nye veje, som man kan gå i gang med at udforske. Så – vil du rejse? Er det så ikke bare at komme afsted?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *