Karriere eller hjemmegående?

Hvornår er et godt tidspunkt?
maj 14, 2019
Gaver fra genbrug
juni 18, 2019

Karriere eller hjemmegående?

Det dilemma stod jeg i, i sidste uge, da jeg blev kaldt til samtale til mit drømmejob. Hjemme havde jeg Margrethe på 4 måneder, hormoner og ammehjerne og følte mig slet ikke klar til at slippe min barselsbobbel, stoppe amning og overlade min baby til andre. Med det job var en chance jeg bare ikke kunne forpasse. Uden at have tænkt til ende, hvordan det rent praktisk skulle kunne føres ud i livet, gjorde alt hvad stod i min magt for at få stillingen. Med bankende hjerte cyklede jeg hjem efter jobsamtalen med en følelse af, at have lagt min fremtid helt og aldeles i andres hænder og have forrådt min baby. Det her job ville passe mig helt perfekt – spændende opgaver, søde kolleger, tæt på min bopæl. Her kunne jeg lige se mig selv på rette hylde. Jeg besluttede, at hvis ikke jeg fik det job, ville jeg slet ikke have noget. Så ville jeg gå hjemme og passe Margrethe og familien. Enten eller – alt eller intet. Eller ”win-win”, som en god bekendt gjorde mig opmærksom på, for alternativet – en rolig hverdag derhjemme med tid til nærvær og hjemmebag, ville jeg jo også gerne.
Samme aften fik jeg afslag. Jobbet var gået til en anden mere erfaren kandidat. Fair nok. Lidt skuffet og meget lettet satte jeg min til at tænke lidt over hvor det så efterlod mig. Det er nederen at blive valgt fra, men hvor føltes det godt at kramme ungerne og gå i seng den aften og bare være MOR. Der var ikke noget jeg skulle præstere, ikke nogle jobs jeg burde søge, ikke noget netværksmængleri. Jeg skulle bare smøre madpakker med kærlighed, være der, spille et spil, bage nogle boller, klare de små praktiske gøremål og få tingene til at glide på hjemmefronten. Og så var der lige to ting mere. For det første skulle jeg lave noget som bare var for mig – for ikke at få helt service-organ-mor-kuller. Det blev så bloggen her samt et keramikkursus. For det andet skulle jeg kigge på vores budget og finde en plan for hvordan vi skulle klare os uden min indkomst. Hvordan det gik kan du snart læse mere om.
Har du stået i et lignende dilemma og vaklet imellem karriere og familieliv? Skriv gerne en kommentar og fortæl om dine oplevelser og overvejelser!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *